Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
ontdek Aragon én catalonië

Neril ligt in Huesca, Aragon, maar ook vlakbij Catalonië. De dichtstbijzijnde grotere dorpen zijn Pont de Suert (Catalonië) en Castejón de Sos (Aragon), beide liggen op ongeveer 20 minuten rijafstand. Graus (Aragon) en Vielha (Catalonië) zijn grotere plaatsen en zijn binnen 45 minuten te bereiken.

Houdt er dus rekening mee dat je in dit gebied een auto nodig hebt en dat je vaak even onderweg bent om ergens te komen. Je zult echter genieten van de reis, want het uitzicht is overal adembenemend!

Wil je weten hoe je bij La Cabra Trepadora komt? Bekijk dan deze pagina.

We hebben ook onze favoriete restaurants, bijzondere plaatsen en daarnaast ook praktische informatie verzameld.

in het hart van De
RIBAGORZA

De Ribagorza staat bekend om vele dingen. De natuur varieert van de hoogste pieken (Aneto 3404m) tot de laagvlakte. Het gebied wordt doorkruist door de rivieren Ésera, Isábena en Noguera, welke zorgen voor diepe ravijnen en prachtige ‘gorges’ zoals Obarra, Ventamillo en Montrebei. Om die reden kan er een grote hoeveelheid aan outdoorsporten worden beoefend: canyoning, hiking, fietsen, kayakken, waterskiën, paragliden, paardrijden, speleologie en in de winter skiën (Alpin en Nordic)

SPECTaculaire uitzichten
VALL DE BOI/ Aigüestortes NP

Aigüestortes is het National Park van Catalonië. Het staat bekend om zijn hoge pieken van meer dan 3.000 meter, meer dan 200 bergmeertjes en een grote variëteit van dieren en planten. Het is een prachtig beschermd gebied.

Vanuit Neril kom je er door naar Boí te rijden, je bent er binnen een uur. Het is waarschijnlijk één van de mooiste routes die je ooit gereden hebt. Rijdt naar Boí, neem de taxi naar Caldes de Boí (tip: neem het retour ticket als je met kinderen bent) en start met genieten. Echt een aanrader!

BERGSPORT EN TOERISME IN
BENASQUE/ posets malAdeta

De Posets Maladeta kent de hoogste concentratie van toppen van meer dan 3.000 meter in de hele Pyreneeën, zoals de Aneto met 3.404 meter hoogte, en de machtige Turbón 2.492 meter die je vanuit ons huis kunt zien. De vallei heeft talrijke rivieren, meren en bossen, gletsjers en talloze watervallen.

Het bezoekerscentrum is in Benasque, met een permanente tentoonstelling die de vier omgevingen van het park toont; rots, ijs en sneeuw; graslanden en weilanden; hoge bergbossen en bewoonde valleien.

De beste manier om alle toppen van het natuurpark Posets Maladeta te zien, is door gebruik te maken van de stoeltjeslift in Ampriu, een plaats die je kunt bereiken via de weg die begint bij de stad Cerler.

In de winter is Cerler een fantastisch skigebied met 81 km piste inclusief een prachtige afdaling van maar liefst 9 km lang.

de parel van de Aragonese pyreneeën
Parque nacional de ordesa y monte perdido

Het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido,  wordt de parel van de Aragonese Pyreneeën genoemd. Dit 16.000 ha grote Nationale park is in 1918 opgericht en is  UNESCO  Werelderfgoed. Het park heeft één van de indrukwekkendste landschappen van de Spaanse Pyreneeën en is zeer geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers! Het park wordt ontsloten via  Ainsa of Bielsa.