Scroll Top
wat gaan we vandaag doen?
activiteiten in de omgeving
Neril/ Laspaúles ligt in het hart van de Spaanse Pyreneeën. Of je nu actief aan de slag wilt, of juist liever een dagje wil relaxen, in de directe omgeving vind je alles wat je nodig hebt. Maar ook een dagje ‘thuis in la Cabra Trepadora’ is heerlijk met uitzicht op de bergen en bijna altijd zon! Op deze pagina hebben we informatie verzameld over alle activiteiten die je in de buurt van La Cabra Trepadora kunt ondernemen. Kijk voor restaurants, praktische info en leuke dorpen en steden bij “Omgeving”. Voor de winteractiviteiten hebben we een aparte pagina!
WANDELEN

Als je van wandelen in de bergen houdt, ben je hier op de juiste plek! Onderstaand hebben we een selectie van wandelingen geplaatst, met korte en lange routes. Er zijn nog veel meer routes, dus loop eens binnen in één van de tourist offices voor routes.

 

 • Congosto de Obarra, GR17. Deze route van 16,7 km komt door Laspaúles heen, en loopt dwars door de Obarra kloof, een adembenemende en smalle kloof welke tussen Veracruz en Laspaúles ligt met hoge verticale wanden.
 • Borda de Ansuilo, 5,7 km ca 2 uur, (startpunt Alto de Bonansa, (20 min)
 • Botanisch pad van Gorgas del Alba, 2,5 km, ca 1 uur (Baños de Benasque, (45 min),  Posets Maledeta) combineer dit met de korte route naar El Forau d’Aigualluts, een spectaculaire waterval die onder de grond verder gaat om in Val d Aran weer bovengronds te komen.
 • Forau d’Aigualluts- Coll de Toro. Deze langere route van 9,4 km (3h30 round trip) gaat ook door de Esera Valley en bevat een klim naar Coll de Toro
 • Circular Cap de Llauset: deze prachtige, maar pittige circulaire route van 8,2 km (4h30) start bij het stuwmeer van Llauset na een spectaculaire rit omhoog vanuit Aneto met op het einde door een smalle tunnel van 2 km lang. Deze tunnel is voor auto’s toegankelijk in periode juni tot en met oktober. Volg de route rechtsom, dan heb je de Refugio Cap de Llauset  op 2/3e van de de route.
 • Parking Estos -Refugio de Estos dit is een vrij makkelijke route van heen en terug 17 km (totaal ca 4,5 uur). Na 8,5 km klimmen met prachtige uitzichten en gevarieerd landschap kom je bij de Refugio aan waar je kunt eten of een drankje kunt nemen.
mountainbiken & wielrennen

“Bergkammen bestijgen aangevallen door de wind, een besneeuwde pas beklimmen met de fiets op je rug, een pad afdalen dat door eeuwenoude bomen slingert, luisteren naar de angstaanjagende stilte van verlaten dorpen, onbekende paden verkennen… of verdwalen in betoverde bossen midden in de mist, zijn momenten die ons hart harder laten kloppen, intenser laten ademen, ons levendiger laten voelen dan ooit en tegelijkertijd voelen we ons onbeduidend voor de onmetelijkheid van de bergen” (Xavier Agut). Zowel de mountainbiker als de wielrenner kan hier helemaal los gaan, mits je af en toe van een stevige klim houdt.

RAFTEN & Kayak

Raften, kayak, hydrospeed, kanoën, je kunt hier van alles in het water. Kies een rustiger rivier als je met kleine kinderen bent, ga je voor het echte werk, rijdt dan iets verder naar Sort om te raften op de Noguera Pallaresa. Deze biedt maar liefst 60 km rivier waarop geraft kan worden!

canyoning

De ravijnen van de Ribagorza worden gevoed door het ontdooien van de hoge bergen  in de lente en zomer.  Canyoning in dit deel van de Pyreneeën biedt duizelingwekkende glijbanen, sprongen en abseils in een groot gebied. De bekendste canyons zijn Via de Llevata en Erta.

Wij werken samen met Cas Guides

Als gast of relatie van La Cabra Trepadora ontvang je 10% korting! Vergeet dat dus niet te melden als je boekt.

KLimmen & via ferrata

Waar kun je beter klimmen dan in de Pyreneeën? Doe een initiatiecursus en leer om steile wanden te bedwingen!

In deze regio zijn ontzettend veel mogelijkheden, het hele jaar door. Benabarre en Olvena zijn ideale plekken op een zonnige winterdag, Benasque Valley, Foradada de Toscar en Alins zijn perfect om te klimmen in de zomer.  Daarnaast zijn er verschillende Via Ferrata’s in verschillende moeilijkheidsgraden.

Je kunt ook onder begeleiding van een gids één of meer van de hoge toppen van de Pyreneeën beklimmen. Dit zijn de Aneto (3404 mt). Posets (3369), Monte Perdido (3352 mt), Cilindro (3328 mt), Vignemale (3298 mt), Balaitus (3114 mt) en Midi d’Ossau (2884 mt). Je kunt kiezen voor 1 of meerdaagse trekkings. Wij werken samen met Cas Guides

Als gast of relatie van La Cabra Trepadora ontvang je 10% korting! Vergeet dat dus niet te melden als je boekt.

parapente/ paragliding

Castejón de Sos is hét centrum voor parapente en paragliding in de regio. Of je nu gaat voor een tandemsprong of zelfstandig wilt leren springen, alles is mogelijk.

ZWEMMEN & watersport

Of je nu meer van een zwembad houdt, of juist van natuurlijk zwemwater, in de omgeving van Neril kan het allemaal. Voor sommige zwemplekken moet je even een stukje rijden, maar dan is het ook meteen een dagje uit!

thermen

Waar kun je beter ontspannen en tot rust komen dan in thermen midden in de bergen? Met allerlei wellness behandelingen is je relax dagje helemaal compleet. Het is nog goed voor je gezondheid ook, beide thermen zijn tevens een kuuroord.

paardrijden

Bij manege La Barana in Sesué kun je paardrijles nemen of als je meer ervaring hebt, een prachtige dagtocht maken te paard door de Benasque vallei. Sesué ligt op slechts 30 minuten rijden vanaf Neril.

 • Initiatielessen vanaf €20,-
 • Privé les
 • Lessen voor gevorderden
 • 12 ritten kaart
 • Ponyrijden voor kinderen € 10,-/ 15 min
 • Paardrijden: tochten vanaf 1 uur
 • Voor gevorderden: halve dag of hele dag incl. lunch
 • Meerdaagse trektochten
dierentuinen en themaparken

Als je meer wilt weten over de flora, fauna, geschiedenis en nog veel meer zijn er verschillende dierentuinen, themaparken en musea.

KASTELEN en kerken

Vanaf de 9e-10e eeuw moest het christelijk grondgebied tegen de Moren verdedigd worden. Dit resulteerde in een serie verdedigingstorens, die soms uitgroeiden tot kastelen. Onderstaand een aantal beroemde kastelen en torens uit de regio.

Daarnaast vind je de meest bijzondere kathedralen en kerken in dit bergachtig gebied. Vooral de romaanse kunst van de Boí-vallei is uitzonderlijk omdat veel kerken met dezelfde architectonische stijl geconcentreerd zijn in een beperkt gebied. Bovendien zijn ze nog in redelijk oorspronkelijke staat. De UNESCO heeft het ensemble van romaanse kerken van de Boí-vallei in 2000 tot werelderfgoed verklaard.